Z činnosti strážníků

Ve středu v podvečer přijal operační strážník na lince městské policie telefonát, ze kterého bylo zřejmé, že v pizzerii v Riegrově ulici potřebují pomoci s podnapilým mužem, který se u nich objevil na venkovní terase a obtěžuje hosty restauračního zařízení.

Když strážníci přijeli na místo, ležel dotyčný v prostoru předzahrádky, u sebe měl ještě umělohmotnou láhev s vínem.  V opilém muži byl zjištěn dvaapadesátiletý muž ze severního Plzeňska. Nesrozumitelně hovořil o tom, že nemá kam jít. Strážníci ho vyzvali k provedení dechové zkoušky na zjištění hladiny alkoholu v dechu. Tu se však vzhledem k jeho stavu opilosti nezdařilo úspěšně provést. Protože nezvládal chůzi po svých, nohy ho dostatečně neunesly, když se pokusil vstát, tak opakovaně padal a ve svém stavu nekontroloval své chování, přivolali strážníci své kolegy s vozidlem pro převoz podnapilých osob. Poté ho společně naložili do služebního vozu a převezli k vystřízlivění na záchytku.

 

V noci strážníci vyjeli na signál tlačítka tísňové péče seniorů. Jejich pomoc potřeboval muž žijící v bytě na adrese ve Slovanské aleji.

Po vstupu do bytu poskytla hlídka městské policie nezbytnou pomoc jednadevadesátiletému Plzeňanovi, kterého našla sedět na zemi před křeslem, ze kterého předtím spadl a sám se již nedokázal zvednout. Strážníci ho zvedli a doprovodili ho do postele. Další žádnou pomoc senior nepožadoval.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz