Ulice Kadaně dostaly nové habry

Dosavadní zeleň mezi školou a skateparkem, která na mnohé působí jako alergen, nahradila nová výsadba stromů, konkrétně 14 habrů. Městu na nové stromořadí finančně přispěla Nadace ČEZ.

Projekt s názvem Stromy v ulicích měl za cíl odstranit dosavadní výsadbu stromů známých jako silné alergeny a nahradit ji stromy jiného druhu, omezit prašnost a celkově zlepšit životní prostředí. Výsadba sloupovitých habrů obecných byla zajištěna odbornou zahradnickou firmou.

„Děkuji za město Kadaň Nadaci ČEZ, která nás podpořila už opakovaně v našem úsilí zajistit obyvatelům příznivější životní prostředí. Věřím, že si lidé z blízkého sídliště novou habrovou alej oblíbí,“ uvedl Miroslav Jancák, referent odboru životního prostředí. Nadace ČEZ přispěla Kadani na výsadbu částkou 56 tisíc korun v rámci grantového programu Stromy.

„Zvýšená péče o životní prostředí měst v průmyslových zónách a důraz na množství zelených a relaxačních zón pro místní obyvatele je jednou z priorit i pro Nadaci ČEZ při schvalování žádostí o grant na výsadbu,“ dodala ředitelka nadace Michaela Ziková.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz


Zdroj:

Soňa Holingerová

mluvčí Skupiny ČEZ