I senioři chtějí žít aktivně

I dříve narození chtějí žít aktivně. K tomu jim pomůže veřejná sbírka Plníme přání seniorům.

Již pošesté má veřejnost příležitost zapojit se do projektu Plníme přání seniorům a přispět tak na realizaci některého z 35 přání domovů důchodců, seniorských spolků či hospiců z celé České republiky. Stačí na webu www.plnime-prani-seniorum.cz vybrat konkrétní projekt a přispět libovolnou částkou. Tu pak organizátor sbírky Sodexo Benefity zdvojnásobí. Přispět je možné do konce června.

Svá přání mají také v hospicu Sv. Jiří v Chebu. Prostřednictvím sbírky by rádi sehnali prostředky na pořádání kreativních mýdlových dílen.

 „Cílem projektu je ukázat, že i dříve narození mají nejrůznější koníčky a sny, na které ale mnohdy nedosáhnou finančně. Proto jim nabízíme pomocnou ruku a ve spolupráci s dárci jim můžeme pomoci obohatit život o zajímavé kulturní, společenské nebo sportovní zážitky,“ popisuje smysl projektu Tereza Knířová ze společnosti Sodexo Benefity.

Přání seniorských klubů a organizací, která jsou zařazena do sbírky, vybírá vždy odborná porota sestavená ze zástupců organizátora a partnerů projektu – Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, Diakonie Českobratrské církve evangelické a SenSen Senzační senioři. V předchozích pěti ročnících se vždy podařilo sehnat dostatek peněz pro splnění všech vybraných přání. Celkem projekt pomohl splnit už 169 přání seniorů v hodnotě 4,5 milionu korun.


Zdroj:

Monika Rohlenová | Account Executive | AMI Communications

m (+420) 602 679 576 | t (+420) 234 124 112 | Týn 641/4 | 110 00 Praha 1

www amic.cz