Ingredience:
600 g špaldové mouky, 400 g žitné mouky, droždí (sušené), 3 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 50 g slunečnic. semínek, 150 g lněného semínka, 700 ml teplé vody, 200 g lískových ořechů, pšeničná mouka (na vysypání)
Postup:
V míse smícháme mouky a droždí. Přidáme sůl, cukr a slunečnicová semínka. Nakonec přidáme lněná semínka a teplou vodu. Vše smícháme ve stroji na těsto.
Poté přisypeme ořechy a těsto zakryjeme ručníkem. Chleba necháme alespoň 30 minut nakynout.
Když těsto vzroste, dáme na vál pšeničnou mouku a propracujeme zde těsto. Vytvarujeme bochník, těsto vložíme do misky a nechte ho odpočívat dalších 15 minut.
Chleba dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Pečeme v předehřáté troubě alespoň 70 minut při 180 °C. Po pečení ho necháme vychladnout na roštu.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu