Český trhanec

Ingredience:
4 vejce, 30 g cukr, 120 g hladké mouky, 0,25 l mléka, 30 g mandlové lupínky, 30 g rozinky, sůl, mandlový sirup, olej nebo máslo (na smažení)
moučkový cukr (na posypání)

Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Mouku promícháme s mlékem, aby v se nám nevytvořily hrudky (např. v šejkru). Přidáme pěnu z vajec. Nakonec přimícháme nasekané rozinky, mandlové lupínky a špetku soli. Dle chuti můžeme přidat sirup, ale pozor, ať směs nepřesladíme.
Smažíme v pánvi na oleji nebo másle klasicky jako palačinky, poté na pánvi natrháme a ještě krátce osmažíme. Podáváme posypané cukrem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu