Více žen podstupuje omlazení vagíny

Stále více žen podstupuje rejuvenaci vagíny. Jak probíhá a co od ní čekat?

Dámské genitálie se stejně jako celé naše tělo v průběhu života mění. Mnoho žen podstupuje proto tzv. omlazení vagíny, které se neprovádí pouze z estetického důvodu, ale pomáhá ženám k lepšímu sexuálnímu prožitku či mírní inkontinenci, která bývá ať už v důsledku porodů či věku u žen velmi častá.

Řada žen trpí vlivem gravitace, porodu a menopauzy poklesem poševního svalstva i dělohy, snížením elasticity poševních tkání či narušením vzhledu genitálu. Problémem bývá snížení kvality sexuálního života, psychická nespokojenost a případně i zdravotní potíže.

Mnoho žen především po porodu řeší „velikost“ své vagíny. Handicap cítí v oblasti sexuálního života, který někdy vnímají jako neuspokojivý.  Jako prevence slouží pravidelné posilování svalů pánevního dna tzv. kegelovy cviky, které obnovují svaly v oblasti pochvy a hodnou pomůckou jsou například Venušiny kuličky. A nesmíme samozřejmě zapomínat také na orgasmus, který ženám skvěle posiluje vnitřní orgány.

ilustrační foto

 

Jak probíhá samotné omlazení?

Řešení již vzniklého dyskomfortu pak nabízí chirurgická úprava – vaginální rejuvenace. „Ta spočívá ve zúžení poševního vchodu a úpravě zevního genitálu. Díky tomu dojde ke zlepšení funkce i vzhledu genitálu. Při zákroku spolupracuje gynekolog a plastický chirurg, kteří provedou zúžení poševního vchodu, úpravu anatomických struktur i vzhledu genitálu,“ říká vedoucí lékař Perfect Clinic, Roman Kufa.

„Ženy, které tíží vlastní pocit nedokonalosti zevního genitálu, či nespokojnost s pohlavním životem, způsobená poklesem vzrušivosti, hodnotí výsledky jako nadmíru dobré. Spokojenost s anatomickým efektem operace udává více jak 85% žen, subjektivní zlepšení pak 75%.“, dodává doktor Štěpán Budka z Perfect Clinic.

Operace se provádí v celkové anestezii a zabere přibližně dvacet minut až hodinu, v závislosti na rozsahu konkrétního problému. Definitivní výsledek provedené vaginální rejuvenace lze hodnotit po třech měsících od zákroku a výsledky jsou obvykle trvalé.


Zdroj:

Iveta N.

iveta.nebesarova@gmail.com