Jak nejlépe pečovat o pleť po „třicítce“

Dobře se odlíčit, hydratovat pleť či se dostatečně chránit před sluníčkem… Jsou určitá pravidla, které je dobré při péči o pleť dodržovat, ať je vám 20 nebo 30 let.  Naše pokožka se ale postupem času mění a v každé etapě života potřebuje rozdílnou péči, a především po třicátém roce, bychom měli péči o pokožce věnovat opravdu více času, abychom předešli předčasnému stárnutí pleti.


Po přehoupnutí magické třicítky je již na čase se začít o pleť starat o něco pečlivěji, pokud nechcete mít ve čtyřiceti zbytečně výrazné vrásky.  V tomto věku je pleť obvykle stále bez větších vrásek, je ale nutné již trochu „investovat“ do budoucnosti minimálně s krémy, které obsahují vitamíny, kolagen či koenzym Q10.  Naučte se trochu zkrotit mimické vrásky, které jsou již po třicítce viditelné. V tomto věku máte stále přirozeně krásnou pleť, ale začínají jí ubývat látky, které garantují její elasticitu. Nesluňte se tolik. „Sluneční paprsky mohou až za 80% za předčasné stárnutí pleti. Za vznik vrásek mohou i cigarety, které kromě mnoha jiných zdravotních problémů způsobují úbytek kolagenu a následného povolení kůže. Mezi 30 a 40 lety si už k mladší pokožce můžete pomoci například mezoterapií –  hloubkové hydrataci pokožky za pomoci mikrojehliček. Mezoterapie aktivuje tvorbu kolagenu a elastinu a spouští tak v pleti omlazující procesy a využívá schopnost samoobnovy pokožky. Pokud vás trápí výrazné nosoretní rýhy, tak jsou vhodné výplně na bázi kyseliny hyaluronové,“ říká MUDr. Lucia Mansfeldová z Perfect Clinic.

 

Jak na hlubší vrásky?

Po čtyřicítce je již důležité každý den používat krémy s obsahem kolagenu, který pleti chybí. Kontury obličeje již nejsou tak pevné a vznikají hlubší vrásky. „U 40tiletých se stárnutí nejvíce projevuje vráskami na čele, mezi obočím a okolo očí. Vhodnou volbou je botolutoxin, resp. jeho aplikace injekcí.  Na drobné propady v obličeji a nosoretní rýhy poslouží dobře i výplňové materiály na bázi kyseliny hyaluronové či hydroxyapatitu Ty krásně vyplní hlubší vrásky kolem úst, a navíc hydratují pokožku zevnitř. K omlazení pleti celého obličeje se hodí i plasmaterapie,“ říká dermatoložka MUDr. Petra Moravcová. Nezapomínejte používat kvalitní noční krémy, které mají rozdílné složení než ty denní. A pleť vám bude určitě vděčná i za občasnou návštěvu kosmetického salónu.

 


Zdroj:

Iveta N.

iveta.nebesarova@gmail.com