Cikánský guláš

Ingredience:
500 g hověz. masa, 500 g vepř. plece, 2 lžičky sladké papriky, 3 stroužky česneku, 4 plátky slaniny, 3 cibule, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 250 ml kuřecího vývaru, olej, sůl, pepř

Postup:
Maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl, pepř, koření papriku a polovinu prolisovaného česneku. Necháme přes noc marinovat, na oleji orestujeme a dáme do hrnce. Na pánvi orestujeme slaninu, cibuli a opečeme lehce dohněda. Přidáme papriku, česnek a povaříme pár minut, hotové dáme do hrnce k masu, přidáme rajčata, vývar, sůl, pepř a dusíme asi hodinu a půl, dokud není maso měkké.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu