Společnost Walt Disney Studios si vybrala partnera pro svou iniciativu

Americká produkční společnost Walt Disney Studios si vybrala Accenture Interactive za partnera pro svou iniciativu Disney StudioLAB.

Dva klíčoví hráči za pomoci nejnovějších technologií formují novou podobu prožívání zábavy.   

StudioLAB je iniciativa zaměřená na změnu vnímání a tvorbu nových trendů v oblasti zábavy. Jde zejména o vymýšlení, navrhování a prototypování nových typů zábavných zážitků a vytváření výrobních kapacit budoucnosti za použití inovativních technologií. Studio Walt Disney přizvalo Accenture jako zakládajícího člena StudioLab a partnera pro oblast inovací.

Vůdčí roli při vyváření StudioLAB sehraje divize Accenture Interactive a její inovační a vývojová skupina s názvem Fjord, která vytipuje a bude nadále vyvíjet nejmodernější technologie vhodné pro práci v zábavním průmyslu. Dále bude možné využít rozsáhlé znalosti Accenture Labs v oblasti R&D (výzkum a vývoj), které pomohou Disney Studios s inovativním využitím nejnovějších technologií. Iniciativa se zaměří především na následující témata: zábava na pomezí virtuální reality a reálného světa; umělá inteligence; IoT; budoucnost výroby filmů a nová generace platforem pro kinematografii.

 

Nové StudioLAB zahájí svoji činnost  v areálu The Walt Disney Studios ve městě Burbank v americké Kalifornii.
Vedle spolupráce v oblasti výzkumu a vývoje podpoří Accenture na základě tříleté smlouvy provoz StudioLAB. To zahrnuje spolupráci na tvorbě a naplňování základního poslání StudioLAB, vytvoření návrhu designu a zastřešení běžného provozu. Zaměstnanci Accenture budou s kolegy ze StudioLAB společně vyvíjet nové koncepty, které nejspíše ovlivní budoucí podobu zábavního průmyslu.

 

„V Accenture Interactive jsme nadšeni z možnosti spolupracovat s kreativními kolegy z Walt Disney Studios na vývoji zábavního průmyslu a z možnosti vytvářet nové podoby prožívání příběhů diváky,” řekl Baiju Shah, hlavní stratég Accenture Interactive a globální lídr iniciativy Fjord. „Naše partnerství ukazuje skutečný cíl Accenture Interactive, což je vytváření jedinečných zážitků. Accenture má příležitost uplatnit širokou škálu nejrůznějších dovedností sahajících od strategie a vývoje přes inovativní použití technologií až po uplatnění nově vznikajících technologií na pomezí mezi virtuální realitou a fyzickým světem nebo IoT.

„Když jsme uvažovali o partnerovi, který by nám pomohl naši vizi zrealizovat, byla spolupráce s  Accenture Interactive jasná volba,” řekl Jamie Voris, CTO společnosti The Walt Disney Studios. Schopnost Accenture Labs, renomované společnosti na poli digitalizace, kombinovat vývojové a inovativní přístupy, jejich zkušenosti a možnosti v oblasti  R&D, tvoří spolu s expertní znalostí médií a zábavního průmyslu prvotřídní kombinaci.Ta z Accenture Labs dělá ideálního partnera, který dokáže vtisknout novou tvář zábavě. Technologie je základní ingredience, která nám v Disney Studios pomáhá vytvářet postavy, příběhy a celé světy. Těšíme se na nové možnosti, které spolupráce přinese – ať už to budou nové představy a fantazie, nebo něco, co spolu vybudujeme.”

 

StudioLAB použije na vytváření nových zážitků v oblasti zábavního průmyslu nejnovější technologie. Prostředí StudioLAB poskytne Accenture unikátní prostory, kde se budou konat inovační workshopy s klienty, kteří se zde budou moci inspirovat pro své vlastní inovace. Accenture spolupracuje se společností Walt Disney Company již 25 let. Mezi inovační aktivity, které podporuje, patří myMagic+, Disney Movies Anywhere nebo Marvel Unlimited, Disney’s Enterprise Cloud Program či pokročilé marketingové analytické studie v ABC. Pro tuto konkrétní iniciativu využije Accenture Interactive pomoc dalších divizí – Accenture Consulting, Accenture Strategy a Accenture Technology.

 

Walt Disney Studios produkují celovečerní filmy Disney. Jejich součástí jsou i Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios a Lucasfilm; dále sem patří The Disney Music Group a Disney Theatrical Group s nabídkou hudebních a scénických her.

 

Accenture je globální společnost poskytující široké spektrum odborných služeb a řešení v oblasti strategických, konzultačních, digitálních a technologických služeb.  Díky kombinaci jedinečných zkušeností a obsáhlých znalostí napříč více než 40 průmyslovými odvětvími s rozsáhlým výzkumem nejúspěšnějších světových firem, Accenture dokáže řešit propojení byznysu a technologií s cílem pomoci klientům zvýšit jejich výkon a vytvořit udržitelnou hodnotu pro jejich akcionáře. Inovativní služby společnosti Accenture zajišťuje více než 425 000 zaměstnanců ve více než 120 zemích. Navštivte naše stránky www.accenture.com.

 


Zdroj: