Hledaná žena na CAN

Ze seznamu osob v pátrací databázi Policie ČR ubylo během pondělí další jméno. Postarali se o to strážníci ze stanice Územně strážní služby.

V sítích jejich kontrol uvízla v odpoledních hodinách hledaná devětadvacetiletá žena z Domažlic. Pozornosti hlídky neušla při kontrole Centrálního autobusového nádraží.  Místní a osobní znalost strážníkům napovídala, že po ženě pátrají policisté. To se také brzy potvrdilo, o její předání do svých rukou měli zájem muži zákona.  Z toho důvodu jim byla také na místě předána k dalším úkonům.

 

Opilý muž hazardoval se svým zdravím, riskoval, že skončí pod koly projíždějících aut. Noc strávil cizinec v protialkoholní záchytné stanici.

Muže si hlídka všimla v půl desáté večer, před autobusovým nádražím. Vrávoral a zrovna se snažil přejít silnici na druhou stranu, přičemž vstoupil mezi projíždějící auta.  Strážník k němu proto přistoupil, podepřel ho a odvedl do bezpečí na chodník, před hlavní vchod CAN. Osmadvacetiletý Slovák vypil dost alkoholu, sám o tom i mluvil. Když mu dali strážníci dýchnout, přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu se zastavil na hodnotě 2,65 promile. Další samostatnou chůzi už nezvládal, jakmile se pokusil sám opětovně vstát ze země, kde se předtím usadil, padal do vozovky.  K vystřízlivění byl cizinec dopraven do protialkoholní záchytné stanice.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz