Opilá žena se povalovala na dětském hřišti

Strážníky na Doubravce zaměstnala v podvečer opilá žena, která se povalovala na dětském hřišti ve Smrkové ulici. Dorazit pro ni musela hlídka s vozidlem pro převoz podnapilých osob.

Hlídka strážníků ze služebny Doubravka musela nejdříve devětatřicetiletou Plzeňanku ale probudit. Když se pokusila sama zvednout, málem upadla na chodník. Měla velké štěstí, že jejímu pádu se zdařilo městským policistům zabránit.  U ženy, která nedokázala kontrolovat své chování a ohrožovala ve svém stavu své zdraví, byl proveden test na přítomnost alkoholu. Dechová zkouška prokázala u ní přítomnost 3,34 promile alkoholu v dechu. Na místo proto dorazila hlídka s vozidlem pro převoz podnapilých osob a transportovala ji k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

 

 Na ulici strážníci našli muže s rozbitou hlavou, poskytli mu nezbytnou první pomoc a zavolali záchranáře.

Muž ležel v Papírnické ulici na chodníku, s hlavou v kaluži krve. Ukázalo se, že má temeni hlavy tržnou silně krvácející ránu, proto strážníci začali ihned jednat a poskytovat mu nezbytnou první pomoc. Využili k tomu lékařské doplňky ze záchranářského kufru, jejž měli ve služebním autě. Ránu mu vyčistili, dali na ni gázu a obvázali tlakovým obvazem, aby zamezili dalšímu krvácení. A protože nekomunikoval, jen sípal, uložili ho na bok, zabalili do termofólie, aby ho udrželi v teple. Přivolaná záchranka si muže převzala k ošetření, sanitkou byl převezen do nemocnice na Borech.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
Perlová 3, 301 00, Plzeň
Tel: +420 378 036 902, +420 724 095 017
E-mail: puzmanova@plzen.eu
Web: www.mpplzen.cz