Ministryně přijala maďarského ministra

Ministryně Němcová přijala maďarského ministra zahraničních věcí a obchodu.

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová včera přijala ministra zahraničních věcí a obchodu Maďarska Pétera Szijjártó. Jednali zejména o zkušenostech a praxi v rodinné a sociální politice v obou zemích. Ministři se na základě oboustranného zájmu dohodli na zřízení společné pracovní skupiny, která se bude zabývat otázkami například zaměstnanosti mladých žen s dětmi a jejich uplatněním na trhu práce.

„Ráda jsem na ministerstvu přivítala maďarského ministra zahraničních věcí a obchodu pana Pétera Szijjártó a hovořila s ním o rodinné politice u nás a v Maďarsku. V mnoha ohledech a krocích je přístup maďarské vlády k sociální a zvláště rodinné politice velkou inspirací,“ řekla po setkání ministryně Němcová. „Vláda dlouhodobě podporuje a vytváří podmínky pro mladé rodiny tak, aby mohli skloubit pracovní a rodinný život,“ dodala ministryně.

Návštěva na MPSV je jedna z pěti, které má maďarský ministr naplánovány během svého pobytu v Praze. Kromě ministryně Němcové má v plánu se během své návštěvy setkal také s českým ministrem zahraničních věcí, ministrem vnitra či ministryní obrany a přijal jej rovněž předseda vlády.

Péter Szijjártó je ministrem zahraničních věcí a obchodu ve vládě maďarského premiéra Viktora Orbána od září 2014.


Zdroj:

Petr Sulek
tiskové oddělení

www.mpsv.cz