Jak se točí peníze / 2.2. / DEPO2015

Kdo ví o tom, Jak se točí peníze, více než youtuber?

Youtuber, hvězda zastiňující herce, zpěváky, sportovce a taky rodiče. Youtuber komentuje svět kolem sebe mnohem zábavněji. Youtuber dnešní děti a mládež prostě baví. A právě proto vám nabízíme – dejte jim za letošní pololetní vysvědčení speciální odměnu – setkání s populárním Kovym!

 

Karel Kovář, youtuber vystupující pod jménem Kovy, bude v pátek 2. února od 15.00 do 18.00 v prostoru DEPO2015, aby dětem odpověděl na všechno, co je bude zajímat. Zejména tedy ze světa financí. Prozradí jim, jak hospodaří s penězi, na co šetří, komu pomáhá a co se podle něj za peníze koupit nedá. Možná také přizná, co si jako malý kluk za peníze za vysvědčení nejčastěji kupoval. A možná děti osobně provede interaktivní expozicí Jak se točí peníze, jíž je ambasadorem.

 

“Finanční gramotnost je v posledních letech četně skloňované téma a velmi často ho slýcháme ve spojitosti s nejmladší generací a školstvím. Jelikož se v našem vzdělávacím systému stále nenachází uspokojující pokrytí této problematiky, jsem přesvědčen, že je expozice Jak se točí peníze ideální ukázkou, jak nejmladší generaci nenásilně vzdělávat formou hry, což by bylo pro mnoho škol velmi složité. Jakožto tvůrce videí, která mladou generaci často oslovují, jsem se rozhodl pro ambasadorství a mám velkou radost, že takový projekt vznikl. Nepochybuji, že zábavnou formou vzdělá mnoho mladých a třeba v budoucnu někoho zachrání před neuváženou půjčkou, nebo dluhovou spirálou. Pochopit, jak se točí peníze, totiž občas není jednoduché ani pro dospělé,” komentuje Kovy svou roli v multimediálním projektu.

 

Expozici Jak se točí peníze si od zahájení v říjnu 2017 prohlédlo už více než 5000 lidí. Školy mají možnost využít komentované prohlídky, na které se ale pro velký zájem musí registrovat na stránkách organizátora DEPO2015. A protože březen a duben je už skoro plný, neměly by návštěvu odkládat. Děti navíc mohou hrát o víkendový výlet s Kovym do Belgie – vše k soutěži najdete na stránkách www.verimedobrymvecem.cz

 

Nezapomeňte, Kovy za vysvědčení bude k dispozici v pátek 2. února od 15.00 do 18.00, DEPO2015, Resslova 14, Plzeň.

Přejeme vám inspirativní zážitky.

 

Autor fotografie: Jan Weiser

 


Zdroj:
Andrea Studihradová

Tiskové centrum FSČS
Budějovická 1912/64b, Praha 4, 140 00
Tiskové centrum: +420 731 647 004
E-mail: tiskove_centrum@csas.cz