Z činnosti strážníků

Strážníci na Doubravce se postarali o pomatenou ženu a předali ji do péče zdravotnické záchranné služby.

Na místo ve Spolkové ulici, kde se měla paní potulovat, vyjížděli Doubravečtí strážníci před desátou hodinou večer. Pětapadesátiletá žena původem ze Slovenska, kterou hlídka zastihla postávat před divadlem Alfa, byla ve špatném psychickém stavu, neboť mluvila scestně. Hovořila o tom, že by chtěla na rentgen, dále, že bydlí ve vojenském objektu, který je přísně tajný a pitvají tam mimozemšťany. Provedená dechová zkouška na alkohol, které se žena podrobila, byla negativní. Přivolaní záchranáři si paní převzali k dalšímu ošetření.

 

Další osoba vymizela se seznamu osob hledaných Policií ČR, zásluhu na tom mají strážníci ze stanice Územně strážní služby.

Během pochůzky sady Bedřicha Smetany si přímo u pomníku hlídka povšimla skupinky lidí bez domova, mezi níž její velké pozornosti neušla tvář muže, o kterém věděla, že je na seznamu policií hledaných osob. To, že o předání jednapadesátiletého muže ze Slovenska má právní zájem Policie ČR, se záhy potvrdilo po provedení ověření v policejních evidencích. Za doprovodu hlídky byl předveden na služebnu PČR Plzeň – Střed, kde si muže převzali k dalšímu opatření.

V psím útulku čeká na svého pána cca roční fenka křížence knírače, která se zřejmě sama vydala na výlet.

Paní, která nález fenky v podvečer nahlásila, obeznámila strážníky ze skupiny pro odchyt zvířat, kteří si pro ni přijeli do ulice u Borského parku s tím, že viděla zvíře nastoupit do autobusu linky MHD č. 24. V jízdě pak fenka pokračovala až na konečnou zastávku MHD Bory. Nikde v okolí ani v autobuse nebyl, komu by patřila. Identifikační čip u ní nebyl strážníky nalezen. O zvíře se postarali v útulku.

 

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí MP Plzeň

Gsm: 724 095 017

puzmanova@plzen.eu