Na Nový rok se v našem kraji narodilo 12 miminek

Napilno měli zdravotníci na začátku nového roku v porodnicích v Karlových Varech v Chebu i v Sokolově. Na svět přišlo během 1. ledna 2018 celkem 12 novorozeňat, první z nich, chlapeček Marek z Rájova u Mariánských Lázní, hned jednu hodinu a sedmnáct minut po půlnoci. Hodně zdraví a štěstí přijela maminkám a miminkům popřát osobně hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

 

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20180103091121_001_ls.png

 

„Je to pro mě nádherný začátek nového roku, když mohu jet za nově narozenými miminky a jejich maminkami do porodnic, abych jim mohla blahopřát a předat dárky. Přiznám se, že se i tajně těším na to, až si některé z novorozeňátek pochovám. Karlovarský kraj obdarovává všechny děti narozené 1. ledna na území regionu. Dostávají zlatý řetízek s andělíčkem, symbol ochrany dítěte, další dárky a maminkám předáváme květiny. Věřím, že všechny děti budou zdravé a porostou jako z vody,“ řekla hejtmanka.

 

V karlovarské porodnici se 1. ledna 2018 narodilo celkem 5 dětí, z toho jedna dvojčata, dohromady tři chlapci a dvě děvčátka. V chebské nemocnici přišel na svět stejný počet dětí jako v Karlových Varech a opět v poměru tři chlapci a dvě dívky. Dva kluci se první den roku také narodili v Sokolově.

Zdroj: TZ Krajského úřadu Karlovarského kraje

LPP