Úspěch založený na kvalitě

Drůbeží maso tradičně zaujímá v našem jídelníčku významné postavení a jeho spotřeba neustále roste. Vyrábět skutečně kvalitní drůbeží maso a uzeniny však není úplně jednoduché. Ve hře je řada významných faktorů.

 

 

Na prvním místě je to především způsob chovu kuřat. Pokud spotřebitelé chtějí skutečně kvalitní drůbeží maso, měli by se zajímat o jeho původ. Drůbežářský závod Klatovy produkuje kuřecí maso, které pochází výhradně z českých uzavřených chovů. Přestože současná situace v oblasti chovu drůbeže je pro české farmy velmi náročná a nedostává se jí takové podpory ze strany zemědělské polity jako v zemích EU, Drůbežářský závod Klatovy dlouhodobě investuje a modernizuje vlastní farmy Bečov – Libínky, Bítozeves a Horšov. Kromě toho spolupracuje s prověřenými a osvědčenými certifikovanými dodavateli, soukromými farmami v jižních a západních Čechách.

 

Naše společnost při chovu i nákupu kuřat klade velmi vysoké nároky na dodržování tzv. welfare pravidel. Jsme přesvědčeni, že jen ty nejvyšší standardy v této oblasti mohou zajistit nejlepší kvalitu našich výrobků.

 

 

Dalším faktorem je kvalita zpracování drůbežího masa. V celém našem procesu výroby, expedice a přepravy masa jsou dodržovány a průběžně ověřovány mikrobiologické, fyzikálně-chemické, senzorické a nutriční parametry všech výrobků. A to jak dle legislativních požadavků České republiky a Evropské unie, tak i dle nadstandardních požadavků našich odběratelů. Ve všech procesech výroby se dodržuje vysoká úroveň správné výrobní a hygienické praxe. Jsme držiteli certifikátů podle mezinárodních standardů BRC a IFS.

 

Cílem naší práce je nabídnout zákazníkovi skutečně kvalitní a chutné drůbeží maso a uzeniny. Sledujeme ty nejmodernější trendy v poptávce a neustále inovujeme náš sortiment. S novým trendem zdravého životního stylu si lidé uvědomují nutnost omezení příjmu potravin obsahujících běžná potravinářská aditiva. „Éčka“ sice vylepšují trvanlivost, vzhled nebo konzistenci výrobků, zároveň ale zbytečně zatěžují lidský organismus. Drůbežářský závod Klatovy spojil své síly s Ústavem hygieny a technologie masa VFU v Brně a jako první vyvinul řadu kuřecích uzenin bez použití fosfátů, dusitanů a barviv. Řada uzenin „bez E“, si okamžitě našla oblibu u zákazníků a její prodej neustále roste. Mezi novinky v našem sortimentu bez E patří Kuřecí klobásy EXTRA bez E a Kuřecí salám EXTRA bez E.

 

 

Úspěch zavazuje ke společenské odpovědnosti

Každá úspěšně fungující firma by měla aktivně přispět nejen do dění ve svém blízkém okolí. Drůbežářský závod Klatovy v tomto ohledu není vůbec pozadu. Podporuje Fond ohrožených dětí KLOKÁNEK, realizuje soutěže pro Mateřské školy, organizuje společenské akce pro potřebné, sponzoruje Divadlo Klatovy a Divadlo Palace v Praze a spolupracuje s úspěšnými českými sportovci.

 

 

V Plzeňském kraji závod zaměstnává úctyhodných téměř 700 lidí. Svým zaměstnancům nabízí závodní stravování a řadu benefitů ve formě zvýhodněného nákupu výrobků, příspěvků na stravování, dopravu, na úhradu nákladů pro děti zaměstnanců v předškolních zařízeních, lázeňskou péči, sportovní a kulturní činnost a penzijní připojištění.

 

Právě nyní hledáme nové zaměstnance. staňte se členy našeho týmu!

 

Kontakt:

Marie Pošarová, pers. a mzd. odd.

Drůbežářský závod Klatovy a.s.

Ul. 5.května 112, 339 01 Klatovy

telefon: +420 376 353 382

e-mail: posarova@dzklatovy.cz

www.dzklatovy.cz