Tvarohové lívance

Reklama

Ingredience:

posyp: 250 g borůvek, moučk. cukr, citrón

těsto: 3 vejce, 2 balení vanil. cukru, 30 g cukru, trochu soli, 250 g tvarohu (měkký), 100 g dětské krupičky, 40 g máslo (smažení)

vanilk. omáčka: 400 ml vanilkové zmrzliny, meduňka (na ozdobení)

 

Postup:

Borůvky omyjeme, necháme okapat a v míse promícháme s cukrem. Citrón omyjeme, osušíme a škrabkou oloupeme. Vymačkáme z něj šťávu a spolu se třetinou kůry (nakrájené na tenké proužky) ji přidáme do borůvek.

Oddělíme vejce, v míse smícháme tvaroh se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, solí, krupičkou a zbylou citrónovou kůrou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a metlou ho opatrně zapracujeme do tvarohové směsi. Na másle usmažíme na pánvi na mírném ohni dozlatova lívanečky z obou stran.

Vanilkovou zmrzlinu dáme do mísy a rozšleháme do tekuté konzistence. Tvarohové lívanečky podáváme s borůvkami, polité vanilkovou omáčkou a posypané moučkovým cukrem. Můžeme dozdobit lístky meduňky.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu
Reklama