Jednoduché domácí koblížky

Reklama

Ingredience:

500 g polohr. mouky, 250 ml mléka, 30 g droždí, 1 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy, sůl, 3 žloutky, citronová kůra, 30 g másla, 30 g cukru krystal, 150 g zavařeniny, olej na smažení

 

Postup:

V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, přidáme rum a citronovou šťávu, špetku soli a žloutky.

Zaděláme klasický kvásek. Kvásek necháme vykynout, přidáme do směsi, poté mléko, mouku a vypracujeme vláčné těsto, které zpracováváme, dokud se v něm netvoří bublinky.

Těsto zakryjeme a necháme vykynout. Pak vyválíme pláty a vykrájíme pomocí sklenice kolečka, na jedno dáme marmeládu a přikryjeme druhým. Necháme ještě vykynout.

Koblížky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu
Reklama