Žáci a studenti se mohou zapojit do soutěže o bezpečnosti na internetu

Ještě do 31. října se mohou žáci a studenti našich škol ověřit své znalosti o bezpečném chování na internetu v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Stačí vyplnit soutěžní kvíz a úspěšní řešitelé se mohou těšit na lákavé ceny.

Soutěžní kvíz je dostupný na www.KPBI.cz soutěžit je možné do 31. října 2017. „Do čtvrtého ročníku projektu se zapojily všechny kraje včetně Karlovarského. Žáci základních a středních škol by díky němu měli získat ještě víc informací o rizicích internetu a možnostech prevence nebezpečí v kyberprostoru. V soutěži navíc mohou vylosovaní výherci, kteří absolvují základní a nadstavbový „Kvíz PLUS“, získat xboxy, tablety, mobilní telefony a další ceny od partnerů projektu,“ uvedl krajský radní Josef Janů. Projekt zastřešuje sdružení NIC.CZ a společnosti Microsoft a GORDIC. Na soutěžní znalostní kvíz navazuje 9 e-learningových lekcí zaměřených na problematiku elektronické bezpečnosti, které mohou využívat i pedagogové při hodinách.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20170918161913_001_ls.png

 

Projekt je realizován pod záštitou Asociace krajů ČR a Národního centra kybernetické bezpečnosti. V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty. V loňském roce byly představeny videospoty pro seniory. Letos se také uskuteční prezenční semináře a budou k dispozici videospoty pro děti do nízkoprahových zařízení.

 

Zdroj: TZ Krajského úřadu Karlovarského kraje

LPP

Více zde: http://www.oko24.cz/news/zaci-a-studenti-se-mohou-zapojit-do-souteze-o-bezpecnosti-na-internetu/