Krizový štáb projednal připravenost složek na krizové situace

Čtvrté jednání bezpečnostní rady Plzeňského kraje se uskutečnilo ve čtvrtek 14. září v budově Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Zde byla po jednání pro členy bezpečnostní rady připravena prohlídka depozitáře palných a střelných zbraní a návštěva operačního střediska.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20170915204626_001_ls.png

Bezpečnostní radě v úvodu popsal vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu Filip Zapletal připravenost odborné skupiny sociálních věcí k řešení mimořádných událostí a krizových situací.  Policejní ředitel Pavel Krákora hovořil poté o bezpečnostní situaci v Plzeňském kraji. Zmínil mediální kampaň zaměřenou na prevenci alkoholu za volantem, která vznikla ve spolupráci policie, města Plzně a za finanční podpory Plzeňského kraje. Hovořilo se také o nárůstu počtu vražd a pokusů o vraždu v našem kraji, kdy za loňský rok jich bylo šest a letos už 14. Ředitel také přítomné seznámil se situací v zařízení v Balkové, kde je momentálně 56 osob.

http://www.foto.oko24.info/vydano/2017_1/20170915204825_001_ls.png

Ředitel Zdravotnické záchranné služby Pavel Hrdlička bezpečnostní radě přiblížil připravenost speciálního týmu zdravotníků na transport nemocných s vysoce nakažlivou nemocí. Speciální tým absolvoval v nedávné době výcvik při zásahu radiací, proto je v plánu původní název týmu – Bio Hazard Team změnit na „Tým se zvláštní činností“.

Ředitel Krajského vojenského velitelství Plzeň Roman Kučera představil plánované akce s aktivními zálohami a oznámil konec v ředitelské funkci k 30. září. Na příští bezpečnostní radě bude představen jeho nástupce. Na závěr jednání tajemník bezpečnostní rady sdělil přítomným plánovaná velká cvičení IZS v příštím roce.

Poté si členové bezpečnostní rady prohlédli depozitář palných a střelných zbraní, který slouží zejména ke vzdělávacím účelům. Zavítali také na operační středisko, kde jsou přijímány hovory linky 158 z celého kraje.

Zdroj: TZ Plzeňského kraje

LPP