Průvod Vendelín zahájí v Plzni novou kulturní sezonu

Průvodem Vendelín zahájí ve středu 6. září 2017 Divadlo Josefa Kajetána Tyla (DJKT) a město Plzeň spolu s dalšími organizacemi kulturní sezonu 2017/2018. Průvod divadelníků, tanečníků, hudebníků, výtvarníků, žonglérů, akrobatů a zástupců dalších kulturních, vzdělávacích a neziskových organizací oživí ulice Plzně již čtvrtým rokem. Po ukončení průvodu je na náměstí Republiky připraven bohatý kulturní program.

„Akce je pojmenovaná podle patrona plzeňských divadelníků, významného herce, režiséra a ředitele plzeňského divadla Vendelína Budila. Jejím cílem je symbolicky vyjádřit početnost a sílu zdejší kulturní obce,“ uvedl první náměstek plzeňského primátora Martin Baxa.

„Vendelín Budil požádá zástupce města Plzně o veřejný příslib podpory kultury v Plzni. Když příslib dostane, vyhlásí kulturní sezonu v městě Plzni a v celém kraji za zahájenou,“ doplnil ředitel DJKT Martin Otava.

Průvod, do nějž se může zapojit i veřejnost, se začne shromažďovat v Mlýnské strouze v 15 hodin a v 16 hodin vyrazí do centra města. Trasa povede sadovým okruhem, Prolukou, kolem Západočeského muzea, Velkého divadla a zakončí svou pouť na náměstí Republiky, kde poté začne kulturní program. Legendárního Vendelína Budila, který by se letos dožil 170 let, bude představovat herec Antonín Procházka.

Program zahájí v 16:45 Kapela pětatřicátého plzeňského pěšího pluku ­Foligno. Poté naladí diváky na novou sezonu představení souborů muzikálu a baletu DJKT, Divadla Alfa a Divadla Pluta. V programu mimo jiné vystoupí Plzeňská filharmonie, Pilsner Jazz Band a stepařská taneční skupina Step by Step studio.

Podrobné informace o programu zde: https://www.djkt.eu/pruvod-vendelin-se-blizi

 

Zdroj: TZ Magistrátu města Plzně

LPP