Ingredience:
200 g cukru, 250 g tuku (např. Hera), 200 g vlašských ořechů (jádra), 250 ml slazeného kondenzovaného mléka, dortové oplatky
Postup:
Cukr v pánvi rozpustíme na karamel a zalijeme jej rozpuštěným tukem. Důležité je stálé míchání a mírný plamen, abychom směs nepřipálili (můžeme dělat i ve vodní lázni). Pak přidáme do směsi nasekaná jádra vlašských ořechů a kondenzované mléko. Tento krém mícháme dokud nezhoustne.
Potom tuto hmotu nalijeme na dortovou oplatku a přiklopíme druhou oplatkou. Případně můžeme udělat i více vrstev. Na poslední oplatku zvrchu přitlačíme a necháme několik hodin v chladu uležet.
Vrchní oplatku můžeme ozdobit např. rozpuštěnou čokoládou a celé nakrájíme na řezy.
Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu