Mrkvová dobrota

Ingredience:

těsto: 150 g třtin. cukru, 4 vejce, 100 ml oleje, 2 lžíce zakys. smetany, 2 mrkve, 1 jablko, 1 pomeranč (kůra + šťáva), 2 lžičky skořice, 150 g polohr. mouky, 150 g celozr. mouky, 1 lžička prášku do pečiva

krém: 400 g mascarpone, 100 ml smetany, 100 g cukru

poleva: bílá čokoláda, máslo, zakys. smetana

 

Postup:

Cukr utřeme s vejci, přidáme olej, zakysanou smetanu, nastrouhanou mrkev a jablko, pomerančovou kůru a šťávu, skořici a nakonec přisypáváme postupně mouky smíchané s práškem do pečiva. Těsto necháme na plechu chvíli stát a pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Smícháme si mascarpone, smetanu a cukr. Vyšleháme a potřeme na vychladlý korpus.

Rozpustíme čokoládu s máslem, přidáme zakysanou smetanu a potřeme na krém z mascarpone. Před podáváním dáme ztuhnout do lednice.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu