Staň se záchranářem

Svět záchranářů zahajuje sezónu akcí s názvem „Staň se záchranářem“

V sobotu 1. dubna od 13:00 do 17:00 Svět záchranářů v Karlových Varech zahájí sezonu akcí pro celou rodinu – Staň se záchranářem. Na své si tady přijdou jak děti, tak i dospělí. Pro děti jsme připravili několik stanovišť, která budou mít pod palcem naši profesionální lektoři záchranáři a každá složka si připravila úkol, který se týká jejich profese. Pro představu se tady děti v našich zážitkových domečcích naučí třeba základy první pomoci nebo jak správně volat na tísňovou linku a také třeba i to, co dělat, když jsou vedle v místnosti, kde kouří oheň. Zkrátka si projdou znalosti hasiče, policisty nebo zdravotnického záchranáře. Ukážeme jim ale také na co si dát pozor doma, co je pro ně rizikové a jak tomu mají předejít. Svá stanoviště tady budou mít i Městská policie Karlovy Vary a nebo Krajské vojenské velitelství, které představí střelecký trenažer.

Děti na každém stanovišti dostanou razítko a po úspěšném absolvování všech úkolů, získají od Světa záchranářů osvědčení malého záchranáře.

A jelikož jsme si vědomi, že o dětech to mají dospěláci především, chceme, aby se u nás pobavili právě i dospěláci. Bude tady pro ně připraven otočný simulátor, který ukazuje, jaké to je, když se s vámi převrátí auto přes střechu. Pytlíky nebudou potřeba, je to v malé rychlosti. J

Bc. Daniela Rybářová, PR manažer Asociace Záchranný kruh