Ovocný řez

Reklama

Ingredience:

korpus: 6 vajec, 6 lžic cukru krystal, 12 lžic polohrubé mouky, půl prášku do pečiva

náplň: 500 ml mléka, 2× pudink. prášek, 250 g másla, 1 plechovka mandarinek, 1 plechovka jahod, hrst borůvek, 1× želatina

 

Postup:

Připravíme si suroviny na korpus. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme. Když se začne tvořit sníh, vsypeme poloviční množství cukru a došleháme na tuhý sníh. Poté ušleháme žloutky se zbytkem cukru do bílé pěny. Lehce smícháme dohromady. Postupně vmícháváme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nic už nešleháme, aby těsto nespadlo. Těto vlijeme do vysypaného plechu a dáme do předehřáté trouby péct na 180 °C na 10 minut.

Nyní uděláme náplň. Do mléka dáme 2 pudinky a vaříme. Když nám puding zhoustne, dáme do něj máslo a mícháme, dokud se nám směs nesjednotí. Teplý krém rovnoměrně rozetřeme na zchladlý korpus. Na směs rozprostřeme ovoce a zalejeme želatinou, kterou jsme si připravili dle návodu na obalu. Necháme vychladnout a servírujeme.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová
Reklama