Ingredience:
maso: 4× kuřecí prsní řízek, vegeta, 2 lž. worcestrové omáčky, olej na smažení
omáčka: 1 cibule, 6 žampionů, 60 g másla, 250 ml smetana, 1 lžička solamylu, 2 lž. mléka
+: sůl, pepř
Postup:
Kuřecí maso zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme vegetou a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme chvíli v chladu odpočinout.
Cibuli nakrájíme na drobno. Žampiony omyjeme a na drobno nakrájíme. Cibuli osmažíme na másle. Když zesklovatí, přidáme k ní žampiony. Podlijeme lžící vody, osolíme, opepříme a dusíme. Pak přilijeme smetanu, do které jsme ještě za studena rozkvrdlali lžičku solamylu a dvě lžíce mléka. Mícháme a vaříme dokuď omáčka nezhoustne.
Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí prsa dozlatova. Usmažená kuřecí prsa poléváme žampionovou omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou usmažené krokety.
Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová