Punčové řezy

Ingredience:

1. plát: 5 vajec, 100 g krystal. cukru, 100 g pol. mouky;

2. plát: to samé + červené potravinářské barvivo;

na potření: rybízová marmeláda;

cukrový rozvar: 350 g krystal. cukru, 250 ml vody, 5 g kyseliny citronové, rumové aroma;

poleva: 100 g moučk. cukru, 1 lžíce horké vody, 1 lžíce citron. šťávy

 

Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme mouku. Druhý plát uděláme stejně, jen přibarvíme barvivem. Pečeme na dvou plechách asi 5 min při 180 °C. Upečené pláty rozpůlíme.

Připravíme si rozvar – cukr krátce povaříme s vodou, přidáme kyselinu c. a rum. aroma.

Světlý plát potřeme marmeládou a dáme na něj růžový plát – ten pomocí lžíce namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou a přiložíme 2. světlý plát, který také namočíme rozvarem a namažeme marmeládou. Přiložíme poslední plát, mírně zatížíme a necháme 2–3 h vychladnout. Pak potřeme polevou (utřený přesátý cukr s vodou a citronem).

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová