Domácí langoše

Ingredience:

těsto: 400 g polohrubé mouky, 42 g čerstv. droždí, 2 dcl mléka, špetka cukru, špetka soli, 2 lžíce rozehřátého másla, 1 vejce

dohotovení: olej (na smažení), 20 dkg tvrdého sýra, kečup, 6 stroužků česneku

 

Postup:

Z teplého mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku, sůl, máslo a vejce smícháme dohromady a přilijeme kvásek. Těsto zaděláme tak, aby se nelepilo (můžeme podsypat moukou) a necháme vykynout (cca 45 minut).

Po vykynutí tvoříme malé bochánky, ze kterých zploštěním tvoříme langoše. Smažíme v rozpálenem oleji. Langoše potřeme česnekem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová