Eskymo řezy

Reklama

Ingredience:

těsto: 2 šálky hl. mouky, 3 šálky cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 šálek mléka, 1 šálek oleje, 3 lžíce kakaa

krém: 2 sáčky kokos. pudinku, 0,5 l mléka, 5 lž. strouh. kokosu, 1× máslo, 2× vanil. cukr, 150 g zakys. smetany

poleva: 100 g čoko na vaření, 3 lž. másla

 

Postup:

Smícháme suché suroviny na těsto, poté přidáme „mokré“. Všechny ingredience smícháme. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vyložíme si pekáček pečícím papírem a pečeme asi 30 minut.

Uvaříme pudinky v půl litru mléka. Jakmile začnou chladnout, přimícháme do nich kokos. Až budou úplně vystydlé, uděláme krém. Krém připravíme tak, že vyšleháme máslo s cukrem a zašleháme zakysanou smetanu a uvařené pudinky.

Až bude piškot upečený, necháme ho zchladnout. Vychladlý korpus rozřízneme napůl, jednu půlku potřeme pudinkovým krémem a přiklopíme druhou půlkou. Poté navrch natřeme zbytek krému a pocákáme rozpuštěnou čokoládou s máslem.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu
Reklama