Ingredience:
500 g mletého masa, 6 vajec, mletá paprika, sůl, pepř, strouhanka, + olej/tuk
Postup:
Uvaříme si 4 vejce natvrdo a oloupeme.
Do mísy dáme mleté maso, 2 syrová vejce, lžíci mleté papriky, sůl a pepř dle chuti. Přidáme strouhanku v takovém množství, aby byla hmota zahuštěná. Vše promícháme. Touto směsí obalujeme uvařená vejce tak, aby byla ukrytá uvnitř masové hmoty.Do vymazaného pekáčku vložíme 4 hotové koule a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů. Podáváme se šťouchaným bramborem.
Můj tip: Při podávání pštrosí vejce rozřízněte napůl a ozdobte výpekem, který vznikl v pekáčku (pro efekt).
Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová