Pštrosí vejce

Ingredience:

500 g mletého masa, 6 vajec, mletá paprika, sůl, pepř, strouhanka, + olej/tuk

 

Postup:

Uvaříme si 4 vejce natvrdo a oloupeme.

Do mísy dáme mleté maso, 2 syrová vejce, lžíci mleté papriky, sůl a pepř dle chuti. Přidáme strouhanku v takovém množství, aby byla hmota zahuštěná. Vše promícháme. Touto směsí obalujeme uvařená vejce tak, aby byla ukrytá uvnitř masové hmoty.Do vymazaného pekáčku vložíme 4 hotové koule a pečeme cca 40 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů. Podáváme se šťouchaným bramborem.

 

Můj tip: Při podávání pštrosí vejce rozřízněte napůl a ozdobte výpekem, který vznikl v pekáčku (pro efekt).

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150430120004_001_mc.png

http://www.foto.oko24.info/vydano/2014/20150430115828_001_mc.png

Pro MAGAZÍN OKO připravila Tereza Gejdošová