Ingredience:
těsto: 100 g másla, cca 160 g vašich oblíbených sušenek (např. BeBe, Hi mini, …)
náplň: 750 g tvarohu (v alobalu), 150 g moučk. cukru, 150 g nastrouhaného sýru – volte chuťově nevýrazný (eidam, gouda, …, já dala Goudu 45 %), 2 vejce, pravá vanilka
Postup:
Sušenky rozdrtíme (v robotu nebo v pevném sáčku za pomoci válečku), spojíme s rozpuštěným máslem a toto těsto vmačkáme do dortové formy vyložené pečícím papírem (uděláme vyšší okraje). Předpečeme 10 min v předehřáté troubě na 170 °C. V mezičase uděláme náplň – jednoduše vše smícháme a prošleháme. 🙂 Náplň rozprostřeme na korpus a pečeme při 150 °C asi hodinu (dozlatova). Necháme vychladnout a podáváme.
Náplň chutná jako u klasického tvarohového dortu, je jemně hrudkovitá a se zvláštním, decentně štiplavým chuťovým podtónem.